Studiedag hoogbegaafdheid primair onderwijs

Hoogbegaafdheid begrijpen, herkennen en begeleiden.
Data in overleg en inhoud op maat.
500,- per lesuur.

Inhoud op maat

Als u voor een school, schoolbestuur, begeleidingscentrum of stichting een algemene informatiedag over hoogbegaafdheid wilt verzorgen, kunt u bij ons een studiedag aanvragen. Op een studiedag krijgt u naar uw wens een rijk aanbod aan informatie. Studiedagen richten zich op informatieverstrekking op zowel theoretisch als praktisch gebied.

Het doel van een studiedag is dat alle deelnemers aan het eind van de dag met eenzelfde visie aan de slag kunnen in de praktijk. Vaak hebben scholen te maken met twijfel en terughoudendheid bij teamleden. Studiedagen zijn uiterst geschikt om deze barrières te doorbreken zodat de signalering en begeleiding van hoogbegaafde kinderen in korte tijd verbeterslagen kan maken. Uiteraard komen wij de studiedag op uw locatie verzorgen en is er veel maatwerk mogelijk.

Kosten: €500,- per lesuur | Omvang: 3-6 lesuren. | Groepsgrootte: Maximaal 50 personen.

Digitaal aanvragen

U kunt , door het overzicht hieronder in te vullen, vrijblijvend een studiedag hoogbegaafdheid aanvragen. Wij zullen hieropvolgend zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Uw gegevens

Lezingen/keynotes: maximaal 3 lesuren
Studie- en cursusdagen: minimaal 3 lesuren

Wat doen andere scholen?

Hoewel iedere school anders is, staat geen enkele school alleen. In het onderstaande overzicht staan de meest voorkomende onderwerpen op studiedagen. De onderstaande onderwerpen kunt u gebruiken als inspiratiebron voor uw eigen studiedag. Als u hulp nodig hebt bij het opstellen van uw studiedag, mag u altijd telefonisch contact met ons opnemen (0174-294710). Samen met u gaan wij op zoek naar een passend aanbod voor uw school zodat ook bij u de hoogbegaafde kinderen genoeg ruimte en ondersteuning krijgen om zich te ontplooien. 

Studiedag-lezing hoger onderwijs prestaties

Veelvoorkomende onderwerpen op studiedagen:

– Wat is hoogbegaafdheid en hoe werkt het hoogbegaafde brein?
– Waarom hebben hoogbegaafden een andere begeleiding nodig?
– Hoe kunnen we hoogbegaafde kinderen tijdig signaleren?
– Compacten en 'durven los laten'.
– Het bieden en begeleiden van verrijkingswerk in de klas.
– Hoe kunnen we onderpresteerders er weer bovenop helpen?